Wat is Bodytec?

Wat is Bodytec?

Bodytec maakt gebruikt van EMS (Electro Muscle Stimulation/ Elektrische spierstimulatie). EMS zijn elektrische impulsen die de spieren stimuleren om zich aan te spannen. Deze impulsen zorgen voor een intensieve full-body workout waarbij alle spiergroepen tegelijkertijd worden getraind (Rug, borst, billen, buik, armen en benen). Daarnaast komen deze impulsen ook in de diepere gelegen spieren. Dit komt omdat de spiervezels maximaal geactiveerd worden. Hierdoor creëert EMS sneller resultaat. EMS verbeterd daarnaast ook de doorbloeding in het lichaam, actieve aansturing van de spieren (coördinatie), stabielere stofwisseling en een gezondere en gladdere huid.

Hoe val ik snel af?

De impulsen zorgen ervoor dat je een interval training krijgt en dat je spieren optimaal aangestuurd worden. Dit zorgt ervoor dat je spieren veel weerstand krijgen in een korte tijd. Hierdoor moet je lichaam veel energie geven in deze korte tijd. Dit heeft als gevolg dat je ook snel kan afvallen door gebruik te maken van Bodytec.

Hoe verbeter ik mijn conditie?

Bodytec zorgt ervoor dat je snel resultaat boekt, maar ook dat je lichaam gezonder wordt. Bodytec helpt je daarnaast om je conditie te verbeteren. Dit komt doordat de training een interval training en een full-body workout in één is. Door deze interval training zal je conditie verbeteren.

Hoe word ik sterker?

Tevens worden je spieren ook optimaal aangestuurd door de impulsen (In de sportschool worden je spieren 20% tot 30% aangestuurd). Hierdoor zullen je spieren ook sterker worden en zich beter ontwikkelen. Daarbij worden de spieren niet belast door halters/gewichten. Dit zorgt ervoor dat Bodytec ook blessurepreventie bied aan uw gewrichten. Door deze blessurepreventie zal je minder last krijgen van rug en nekklachten. Deze klachten komen vaak voor bij mensen die zonder begeleiding sporten in de sportschool.

Personal training krijgen?

Bodytec wordt altijd gegeven onder persoonlijke begeleiding. Deze personal trainers zorgen ervoor dat de workout goed verloopt en dat jij de juiste oefeningen doet om je doel te behalen. Door deze persoonlijke begeleiding zal jij sneller fit worden en zijn de corona kilo’s snel weg. Om snel af te vallen kan je ook gebruik maken van de kennis van de voedingscoaches van ProFit Bodytec. Voeding is essentieel tijdens het proces van snel afvallen.

Wat helpt tegen Cellulitis?

Naast dat je snel fit wordt, afvalt, conditie verbeterd en sterker wordt tijdens de workouts van Bodytec, helpt dit ook tegen Cellulitis. Bodytec zorgt voor een betere en strakkere huid. De doorbloeding van het lichaam zal verbeterd worden wat ook een positief effect heeft op de verbetering van de stofwisseling. Bodytec zal dus zelf jouw huid mooier maken.

Waarom is EMS de toekomst van het sporten?

EMS wordt al gebruikt in veel verschillende sporten. Bayern München en zelfs Usian Bolt trainen met Bodytec. Door elektrische stimulatie wordt jouw prestatievermogen van alle spieren in je lichaam verhoogd. Daarnaast is het resultaat snel merkbaar en zichtbaar. Door EMS training wordt jouw lichaam bewezen fitter, sterker en sneller.  Fysiotherapeuten  maken ook gebruik van Bodytec. Dit om de spieren weerstand te geven tijdens de herstelperiode. Dit zorgt voor een beter herstel van de blessure. Hierdoor is de kans dat je sneller fit wordt nog groter!

* Net als bij iedere sportvorm is het essentieel dat er regelmatig wordt getraind om de gemaakte progressie te kunnen blijven realiseren! Regelmatig is minimaal één keer in de week.

Alle voordelen voor u op een rijtje:

 • Snel resultaat
 • Verbetering van de conditie
 • Snel fit worden ( binnen 20 minuten)
 • Persoonlijke begeleiding
 • Gezond afvallen
 • Sterker worden
 • Ontwikkeling van de spieren
 • Geen belasting op de gewrichten
 • Verbetering in reactietijd en krachtvermogen ( valpreventie bij senioren)
 • Blessurepreventie
 • Methode van pijntherapie
 • Verbetering van de huid, doorbloeding en stofwisseling
 • Helpt om van rug en nekklachten af te komen.

Om je doelen te behalen zal er ook gelet moeten worden op de voeding. Hierdoor zullen de personal trainers ook gebruikt kunnen worden voor het verbeteren van je voeding. De personal trainers zullen klaarstaan om goed advies te geven over je voeding. Voeding is een belangrijke factor om je  doelen te behalen.

Mocht je nieuwgierig zijn geworden in Bodytec, je kan altijd gebruik maken van een proef les! Hierdoor kan je de nieuwe manier van sporten zelf komen ervaren.

Mocht u na deze uitleg nog meer vragen hebben. Dan kunt u altijd terecht bij onze vakbekwame personal trainers op de locatie. U kunt ook onderstaande documenten kijken om meer te weten te komen over EMS training:

 

EMS TRAINING - ONDERZOEKEN IN ÉÉN OOGOPSLAG | StimaWELL EMS

EMS-training: werkt het echt? - FIT.nl

Onderzoek naar EMS als lichaamstraining - BodyCharge